Да свириш на живо си е сериозна работа. Да свириш за пръв път в нов клуб е… предизвикателство. Да свириш за пръв път в друг град обаче си е направо яка сценична треска – радваш се на новата възможност, но и се питаш как ли ще мине цялото шоу.

В първата събота на декември в клуб „Stage” в Кърджали, група Кът изживя едно яко „приключение на живо” – незабравим и мощен концерт на едно страхотно място, което влезе в личната ни класация за най-добри клубове в България.

Посрещнати бяхме много топло и ведро от хората, които стоят зад клуба – Ангел и Милен (които стоят и зад сериозния джаз в града, както успяхме да чуем по-късно). Звукът, който постигнаха от техниката (a и от нашето изпълнение) беше мощен и балансиран – извадиха най-доброто от всеки инструмент и микрофон. Самите те посвириха малко на нашите китари, за да ги „усетят”, а ние имахме възможността да се порадваме на няколко впечатляващи джаз-импровизации.

После се качихме на сцената и… останалото знаете как е – ударихме много здраво, както го правим винаги сред приятели, които се радват на музиката ни, и с които можем да споделим цялата еуфория.

Искаме да благодарим на клуб Stage, на Ангел и Милен за посрещането и за професионалните съвети, на отзивчивата и задушевна публика за желанието, с което ни прие. Благодарим и на кърджалийските музиканти Крум и Пеньо за добрия джем сешън, с който ни напълниха душите в късните часове на нощта.

Можем да кажем че First Cutt премина на високи обороти и… градуси. :)

Пловдив – събота в Найлона… Идваме!

(п.п. Повече снимки може да видите ТУК ;))

Краят на годината е началото на турнето ни! Първите три яки лайфа от едно голямо пътешествие ще се случат през декември!
В Кърджали ще ударим с пълна мощ в големия клуб Stage, в хотел Арпезос, на 4-ти декември, от 8 ч. (не сутринта, разбира се :)). Пловдив ни чака с нашите приятели от S.Nob. с които ще направим поредната яка вечер от нашия съвместен лайф-джихад, този път – акустично в Найлона!
ЗавършеКЪТ на годината ще бъде в софийската ни база в Драгалевци – Палачинковата къща – вход свободен! Концертът там ще бъде коледният ни подарък за вас, Приятели, които случихте всичките ни мечти за свирене на живо през тези години!
Чакаме ви.
КЪТ

Отново ще къртим – този път ще имате възможност да присъствате на първата вечер в която от началото до края на концерта ще свирят само… Кът!

Имаме подготвена и една изненада… въобще само вие ни трябвате, за да направим купона пак убийствен, както винаги щом всички сме там…

Този път – петък в Палачинковата къща – но вече в градината! Ще има пространство и атмосфера, хапване на вкусотии,  пиене на бира и Кът на живо.

Ще почнем в 18.30, вход свободен, адреса го знаете.

На 6, 7 и 8 април ще се проведе мини-фестивал с участието на нови български рок банди, включая и нас!
Ще участват групите Nemo, R.A.I.N., Default, 5th Sense (с които сме в един ден) , Extaziа и Overgame.

Thin Red Rock Week

Една много интересна инициатива подета от бандите, muzikant.org и клуб „Тънка Червена Линия“, която цели представяне на по-неизвестни нови български рок банди. По този повод събитието ще е без вход.

Едно парти в Степния вълк! В четвъртък?

Сигурни сме, че няма да откажете!

Адресът го знаете, началото е в 20.30!

Заповядайте!

Другия петък (26.02.2009) отново ще свирим в Палачинковата къща!

palachinka.cutt

Както Миро обеща във Facebook мислим да изсвирим и трите нови парчета, които в момента довършваме. Става дума за Междучасие, Рисуване и Зарево. Няма едно с едно да си приличат, но и трите са яко кътовски! Елате да ги чуем заедно как ще се получат, пък после ни кажете дали си струват. Ние мислим, че това са едни от най-добрите парчета, които сме правили някога, но ние така си мислим всеки  път, така че не ни вярвайте а преценете сами :)

Повече информация за събитието, както винаги във Facebook..

С малко закъснение, но все пак преди следващото свирене в страната на палачинките – 3 клипчета заснети от Агоп (голямо БЛАГОДАРЯ! за атмосферата, палачинките и всичко!)

Enjoy!

НЕБЕСА

Get the Flash Player to see this content.

ROCKIN’ IN A FREE WORLD

Get the Flash Player to see this content.

ПОСЛЕ

Get the Flash Player to see this content.

В палачинковата къща беше чудесно! Посвирихме и се повеселихме заедно, а някъде там между вече леко поизтърканите, свирени хиляди пъти песни се промъкна и най-новото ни парче. Казва се Междучасие, супер му се кефим, а както се оказва, намират се добри хора, които са ни записали докато го свирим:

Get the Flash Player to see this content.

Кът в Палачинковата къща

Кът в Палачинковата къща

На 22 януари – петък – ще ударим един акустичен сет  в Палачинковата къща в Драгалевци. Заведението е топло, палачинките са много вкусни, музиката е Кът… чакаме ви!

Ето и карта за ориентация!